Er det blevet tid til et nyt tag?

Taget er en vigtig del af hjemmet. Ikke blot fordi dit tag udgør en fysisk stor del af huset, men fordi det skal beskytte hele konstruktionen mod råd, svamp, vand m.m. – hvilket også spiller en afgørende rolle for det indeklima, familien lever i.

Her kan du læse, hvordan du selv kan vedligeholde taget.

Tøm dine tagrender

Tagrenderne spiller en langt vigtigere rolle, end mange tror. Dine tagrender kan løbende blive stoppet til med løse blade og andet skidt og snavs. Det er dog ikke hensigtsmæssigt, da det betyder, de ikke kan skille sig af med vandet. Vandet kan derfor løbe tilbage i underbeklædningen eller murværket, hvor det kan give skader! Det er blandt andet skader som frostsprængninger og problemer med fugt.

Rådet lyder derfor at tømme dine tagrender løbende. Hold øje med dem – særligt i sæsoner med meget regn og slud.

Beskyt mod alger og mos                                 

Vejret i Danmark er måske ikke altid godt for vi danskere. Men mos og alger elsker det! De har nemlig gode betingelser for at gro.

Mos og alger lyder måske ikke decideret farligt, man får det lov at sidde længe på taget, er det ikke bare grimt, men kan give skader. Derfor er det værd at tænke i forebyggelse, hvor du sprøjter med en miljøvenlig algebehandling. Er du ikke selv meget for at skulle op på taget, så få en fagmand ud.

Se efter skader

Taget er stort, så hvordan skal man tjekke grundigt for skader? Jo, faktisk kan solen hjælpe dig. Mens solen står på og der er godt med lys, kan du nemlig gå en tur på dit loft og holde øje med, hvor der kommer sollys igennem. Det vil ofte afsløre, hvor der er tagplader med skader. Konstaterer du skader, så få dem udbedret med det samme.

Hvis det står skidt til med taget?

Står det for alvor skidt til med dit tag – og har du ikke mod på selv at lave det, så må du have et tagfirma ud. Vi kan anbefale Jysk Tagkompagni, som lægger nyt tag i Birkerød og generelt kører i store dele af landet.

Et nyt tag kan naturligvis være dyrt, men husk på at det som investering ofte tjener sig hjem i øget husværdi.

Taget er en vigtig del af hjemmet. Ikke blot fordi dit tag udgør en fysisk stor del af huset, men fordi det skal beskytte hele konstruktionen mod råd, svamp, vand m.m. – hvilket også spiller en afgørende rolle for det indeklima, familien lever i. Her kan du læse, hvordan du selv kan vedligeholde taget. Tøm…